Kedves Érdeklődő!

Ha azért kattintott oldalamra, mert arra számít, hogy itt olvashat egy "tuti", garantált évi 30,40,50,…%-os hozamot ígérő befektetésről, hát ki kell, hogy ábrándítsam, mert itt csak valós dologról fog olvasni.

És ha ez nem igazán érdekes az Ön számára, akkor elnézését kérem, hogy eddig is feltartottam, de kérem, ne olvassa tovább oldalamat, mert itt csak olyan valós befektetésről fog olvasni, ami nem ígér felelőtlenül légből kapott hozamot, azonban a következőt nyújtja:

 • értékállóság
 • mobilitás
 • biztonság
 • likviditás
 • rugalmasság, kötetlenség.

Számomra ezek azok a feltételek, amik elengedhetetlenek és szükségesek ahhoz, hogy bizalmam legyen egy megtakarítási forma iránt.

És hogy ezt miért gondolom így?

Ha van még kettő perce, a saját életemből vett kis történet kapcsán megvilágítom Önnek abban reménykedve, hogy a történet végén, pár percig a gondolataiba mélyedve ugyanarra a következtetésre fog jutni, mint jómagam és az általam megadott követelménylista teljesen egyértelmű és szükségszerű feltételrendszerként fog Önben is megfogalmazódni.

1987-ben mentem férjhez és már első perctől egyetértettünk a férjemmel abban, hogy gyermekeink (ha majd megszületnek) kilépését a "nagybetűs" életbe mindenképpen támogatni szeretnénk, de ez fiatal pályakezdőként, csak havi rendszeres megtakarítással volt elképzelhető.

Ma van két nagy gyermekünk ( 17 és 22 évesek… hát így elrohant az idő! ). Kötöttünk is mindkettőjüknek életbiztosítást, akkora összeggel, aminél az ígéret szerint majd annyi pénz fog összegyűlni, hogy legalább egy garzonlakást tudjanak venni.

Szépen fizetgettük is havonta a díjakat és persze indexáltunk is évente, hogy az infláció miatt ne csökkenjen a reálértéke a lejárati összegnek. Az idén le is járt az egyik biztosítás és a meglepetés döbbenetes volt.

Tényleg összejött egy garzonlakás ára, csakhogy nem a mai áron ( 10-12 millió forint ), hanem az 1980-as évek árán ( 1-1.2 millió forint ). Gyakorlatilag szinte azt a pénzt sem kaptuk vissza, amit befizettünk 20 év alatt és hol vannak a hozamok?

Mivel gazdasági és pénzügyi tanácsadással foglalkozom már jó pár éve, így a partnereink magánemberként is gyakran kérik véleményünket, hogy mibe fektessék megtakarításukat.

Az elmúlt években igazán jó ötlettel nem tudtam előállni, ezért már legalább két éve kerestem olyan lehetőséget, ami megfelel az én elvárásaimnak is.

Rengeteg cikket találtam gazdasági szaklapokban, amelyek az aranybefektetéssel foglalkoztak. Na gondoltam, ez jó lenne, hiszen már nagyapáink is azt mondogatták, hogy a megtakarításaid legalább 30%-át tartsd aranyban. De a jónak tűnő felfedezés öröme hamar el is párolgott, hiszen ki tud aranyba fektetni? A gazdagok, mert Ők meg tudnak vásásrolni nagyobb értékű arany tömböket. Ötlet elvetve.

Aztán egy szép napon kiderült egy ismerősünkről, hogy Ő bizony "aranyban utazik". Az is kiderült Tőle, hogy Magyarországon létezik egy olyan cég, ausztriai központtal, akik nemcsak nagy mennyiségű nemesfém értékesítéssel, hanem megtakarítási programmal egybekötött nemesfém eladással is foglakozik, ami szinte mindenki számára elérhető, mert már 50Eurótól indítható program.

Ma már tudom, hogy a 20 év alatt félretett pénzünket, ha ilyen típusú megtakarításba tettük volna, most nem lenne gond a garzonlakás megvásárlása.

Miért is?

1999-ben egy 58m2-es lakás országos átlagárat tekintve 3,4M forint volt ez akkor 56 uncia aranynak felelt meg. 2010-ben ugyanez a lakás 10,1M forint körül volt ez ma 56 uncia aranynak felel meg, vagyis az arany vásárlóereje állandó maradt!!!

Sokan kérdezik tőlem, hogy mennyire vannak biztonságban eddigi megtakarításai ( banki megtakarítás, önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások, stb. ). Egy éve még bátran állítottam, hogy semmi félnivaló nincsen, de akkor még álmomban sem gondoltam volna, hogy a magánnyugdíj pénztári megtakarítások államosítására is sor kerülhet. Egy biztos, most már nem merek semmit mondani a magyarországi befektetésekkel kapcsolatban.

Ma már napi rendszerességgel foglakoznak a gazdasági fórumok az aranybefektetésekkel.

Vannak, akik 2010. elején úgy gondolták, hogy nem érdemes aranyba fektetni, mert túl magas az ára. Ezek csalódtak, mert 2010-ben 26%-ot emelkedett az arany ára. ( az elmúlt öt évben átlagosan 20% volt az éves áremelkedés. )

Szóval én megtaláltam, amit régóta kerestem. Miért is?

 • mert biztonságos
 • mert értékálló
 • mert a fizikailag megvásárolt aranyat alacsony költség mellett Bécsben a DAS Safe-ben tárolhatom, ami mind gazdasági, mid politikai krízis esetén 100%os biztonságot jelent
 • mert bármikor visszaváltható, így nem kell 8-10-20 évet várnom ahhoz, hogy a megtakarításomhoz hozzájussak
 • mert előre meghatározott, fix költségek vannak
 • mert abszolút rugalmasan lehet megtakarítani ( nem kötelező havonta fizetni a vállalt összeget és ebből a szerződőnek nem származik semmi nemű kára )
 • mert a befektetéshez ingyen jár egy balesetbiztosítás a megtakarítási program végéig és ez egyedülálló a piacon

Ha eddig eljutott a levelem olvasásában, akkor Nagyon örülök, mert felkeltettem érdeklődését és talán gondolkodásra is késztettem.

Remélem nem fogja haszontalan időpazarlásnak tekinteni az elmúlt néhány percet és talán Ön is szeretne többet megtudni erről a megtakarítási lehetőségről.